Projekt Mura raba Tour

Projekt Kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kot integralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo, z akronimom Mura Raba tour je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje 2014-2020.

 

V projektu sodelujejo naslednji partnerji:

  •  Projektna razvojna agencija in komunikacija d.o.o.,
  •  KOCLJEVINA - zavod za usposabljanje in zaposlovanje invalidnih oseb,
  •  Občina Šalovci,
  •  Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület (TD Monošter),
  •  Csörötnek Község Önkormányzata (Samouprava naselja Csörötnek) in
  •  Orfalu Községi Önkormányzat (Samouprava naselja Andovci).

 

Skupna vrednost projekta znaša 793.608,00 €, pri čemer sredstva Evropske unije predstavljajo 674.566,80 €, nacionalno sofinanciranje znaša 58.701,60 €, medtem ko projektni partnerji prispevajo lastni delež v višini 60.339,60 €. Projekt se izvaja 3 leta, in sicer od 1. 11. 2017 do 30. 10. 2020. Poleg že omenjene vzpostavljene čezmejne mreže lokalnih turističnih ponudnikov Mura Raba tour med poglavitne dosežke projekta štejemo še ustvarjen nov turistični produkt Mura Raba tour, ki temelji na 4 različnih tematskih programih (vodni program, ki ponuja doživetje rek Mure in Rabe iz rafta ali kanuja; konjeniški program, ki ponuja jahanje in vožnje s konjsko vprego ob nekdanji »železni zavesi; pohodni program, s prikazom življenja obmejnih varuhov in možnost pohoda po graničarski poti; kulturni program, ki odkriva skrivnostno zgodovino upornih Krucev), obnovljeno stavbo nekdanje karavle v Čepincih s stalno muzejsko zbirko o življenju obmejnih varuhov ter obnovljen Kamp Akácfa v kraju Csörötnek, vse skupaj s ciljem povečanja tako števila obiskovalcev v regiji kot tudi nočitvenih kapacitet.

 

Poleg že omenjene vzpostavljene čezmejne mreže lokalnih turističnih ponudnikov Mura Raba tour med poglavitne dosežke projekta štejemo še ustvarjen nov turistični produkt Mura Raba tour, ki temelji na 4 različnih tematskih programih (vodni program, ki ponuja doživetje rek Mure in Rabe iz rafta ali kanuja; konjeniški program, ki ponuja jahanje in vožnje s konjsko vprego ob nekdanji »železni zavesi; pohodni program, s prikazom življenja obmejnih varuhov in možnost pohoda po graničarski poti; kulturni program, ki odkriva skrivnostno zgodovino upornih Krucev), obnovljeno stavbo nekdanje karavle v Čepincih s stalno muzejsko zbirko o življenju obmejnih varuhov ter obnovljen Kamp Akácfa v kraju Csörötnek, vse skupaj s ciljem povečanja tako števila obiskovalcev v regiji kot tudi nočitvenih kapacitet.